Economic Sanctions Iran Middle East Politics & Diplomacy

IranSource

August 18, 2023

What are ‘targeted human rights sanctions,’ and why are they used for Iran?

By Celeste Kmiotek and Lisandra Novo

به زبان فارسی بخوانید

به طور خلاصه، تحریم‏ها‏ی هدفمند حقوق بشری ابزاری هستند که دولت‏ها‏ برای مسدود کردن دارایی‏ها‏ و عدم صدور ویزا برای افرادی که در موارد نقض حقوق بشر مشارکت نموده‏اند، به کار می‏گیرند. اگر چه به طور کلی مقصد از اِعمال این تحریم‏ها‏، وادار کردن متخلفان به تغییر رفتارشان است، اما اقدامات مزبور دارای تأثیرات دیگری نیز هستند. برای مثال، منع مجرمین از به دست آوردن ابزارهای مورد نیاز برای ادامۀ بدرفتاری و آزار، و نیز ابراز حمایت از قربانیان این آزارها. اما پروژۀ اقدام قضایی استراتژیک شورای آتلانتیک (SLP) از منابع متعددی شنیده است که بسیاری از افرادی که در اینگونه جوامعِ آسیب دیده به سر می‏برند، از جمله جامعۀ ایرانی، در مورد اقدامات مزبور و مفهوم آنها به خصوص به زبان محلی خود اطلاعات کافی در دست ندارند.

در نتیجه، بر اساس بازخورد فوق، تهیۀ این مجموعه وبلاگ‏ها‏ آغاز شد تا اطلاعات مهمی در بارۀ تحریم‏ها‏ی هدفمند حقوق بشری که به جمهوری اسلامی ایران مربوط می شود را مطرح نماید. این وبلاگ‏ها‏ همچنین مهمترین اخبار روز در مورد مجرمین ایرانی که به دلیل نقض حقوق بشر تحریم شده‏‏اند‏ و علت آن، و نیز هر گونه اطلاعات دیگری که ممکن است مربوط به جوامعی باشد که حقوق شان نقض شده را در اختیار خوانندگان قرار می‏دهد. در مورد پرسش‏ها‏ و همچنین موضوعاتی که باید مطرح گردد، مشتاقیم نظرات ارسالی خوانندگان، به ویژه اعضای جامعۀ مدنی ایران را دریافت کنیم.

از زمان مرگ مهسا ژینا امینی در ستامبر 2022، و تظاهرات ناشی از این حادثه و سرکوب وحشیانه توسط جمهوری اسلامی ایران، مقامات مختلف ملی و محلی صدها تحریم هدفمند علیه مقامات جمهوری اسلامی ایران صادر نموده‏اند. اما علیرغم رواج اخیر اینگونه تحریم‏ها‏، گزارش‏ها‏یی که در مورد آنها تهیه می‏شوند، اغلب فاقد اطلاعات ی در مورد ماهیت این تحریم‏ها‏ و چگونگی عملکرد آنها می‏باشند و همچنین نشان نمی‏دهند که آیا تحریم‏ها‏ی مزبور مؤثر هستند یا خیر.

تحریم‏ها‏ی هدفمند چه هستند؟

تحریم‏ها‏ی هدفمند یکی از انواع تحریم‏ها‏ی اقتصادی هستند که سفر، مبادلات تجاری و روابط مالی را محدود می‏کنند. این تحریم‏ها‏ توسط یک کشور یا سازمان چند ملیتی مانند سازمان ملل، نسبت به کشور، نهاد یا شخص دیگری اِعمال می‏گردند. اگر چه انواع مختلفی از تحریم‏ها‏ی اقتصادی وجود دارند، اما دو طبقۀ اصلی را می‏توان نام برد: تحریم‏ها‏یی که نسبت به کشورها اِعمال می‏شوند (که به تحریم‏ها‏ی «گسترده» یا «فراگیر» معروفند) و تحریم‏ها‏یی که بر افراد یا نهادها تحمیل می‏شوند (که تحریم‏ها‏ی «هدفمند» نامیده می‏شوند).

تحریم‏ها‏ی فراگیر ، از قبیل تحریمِ فراگیرِ ایالات متحده بر روی کوبا به دلیل تأثیرات منفی انسانی و آسیبی که به مردم غیر نظامی در کشورِ تحریم شده می‏رساند، مرتباً مورد انتقاد قرار می‏گیرند. در طی دو دهۀ گذشته، تغییر قابل ملاحظه‏ای ‏روی داده که به جای [تحریم فراگیر] از تحریم‏ها‏ی هدفمند که تحریم‏ها‏ی «هوشمند» نیز نامیده می‏شوند، استفاده نمود. تحریم‏ها‏ی مزبور فقط متوجهِ افراد یا نهادهای خاصی (از قبیل شرکت‏ها‏، بخش‏ها‏ی دولتی، یا واحدهای نظامی) می‏شوند. ایالات متحدۀ امریکا، بریتانیا، اتحادیۀِ اروپا، کانادا، استرالیا و شورای امنیت سازمان ملل متحد برنامه‏ها‏ی قدرتمندی در زمینۀ تحریم‏ها‏ی هدفمند تدارک دیده‏اند. کشورهایی مانند نروژ، ژاپن، و سوئیس نیز همین مسیر را دنبال کرده‏اند. این برنامه‏ها‏ عموماً به سیستم‏ها‏یی تقسیم شده‏اند که بر روی تخلفات مرتبط با حوزه‏ها‏ی موضوعی یا جغرافیایی خاصی تمرکز دارند. برای مثال، در «سبک ماگنیتسکی جهانی»، سیستم تحریم‏ها‏ی هدفمند، موضوعات مربوط به موارد نقض حقوق بشر و فساد را مطرح می‏کنند.

این مجموعه بر روی سیستم‏ها‏ی تحریم هدفمندی تکیه دارد که می‏توانند بر روی موارد نقض حقوق بشر که در ایران ارتکاب یافته‏اند، اِعمال گردند. این مجموعه نخست بر روی ایالات متحده امریکا، بریتانیا، اتحادیۀ اروپا، کانادا، و استرالیا تمرکز خواهد داشت که از این به بعد آنها را حوزه‏های قضایی پیشرو خواهیم نامید زیرا این کشورها بر خلاف شورای امنیت سازمان ملل متحد، دارای سیستم‏ها‏ی مربوط [به این تحریم‏ها‏] بوده و در زمینۀ تحریم کردن مرتکبین موارد نقض حقوق بشر در ایران، بسیار فعال هستند. در یکی از بلاگ پست‎های آینده، سیستم‏ها‏ی یاد شده در هر یک از حوزه‏های قضایی پیشرو به طور مشروح مورد بحث قرار خواهند گرفت.

مراحل تشخیص مرتکبین نقض حقوق چیست؟

هر حوزه قضایی دارای مراحل خاص خود برای تشخیص مرتکبین نقض حقوق در سیستم تحریم‏های هدفمند است، اما اصول کلی آن عموماً در حوزه‏های قضایی پیشرو یکسان است. مقامات دولتی اطلاعاتی در مورد اشخاص یا نهادهایی که احتمال می‏رود مرتکب نقض حقوق شده باشند را جمع آوری می‏کنند و سپس این اطلاعات را از جهت حقوقی مورد تجزیه و تحلیل قرار می‏دهند تا ببینند آیا شواهد موجود با معیارهای لازم برای اثبات اینگونه جرایم مطابقت دارد یا خیر، تا به این ترتیب نشان دهند که عامل جرم در موارد نقض حقوق که مرتبط با این بحث است، مشارکت داشته است یا خیر. اتحادیۀ اروپا به عنوان یک سازمان میان دولتی، دارای روندها و تدابیری است که تا حدی متفاوت هستند.

در اتحادیۀ اروپا، یا نمایندۀ عالی اتحادیۀ اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی (که هماهنگ کنندۀ اصلی در امور امنیتی و سیاسی است) و یا نمایندۀ یک کشور عضو، روش خاصی را به شورای اروپایی که یک نهاد اجرایی اتحادیۀ اروپا و نماد بالاترین سطح همکاری‏ها‏ی سیاسی است و متشکل از سران کشورها یا دولت‏ها‏ی کشورهای عضو می‏باشد، پیشنهاد می‏کند. سپس شورای اروپایی باید به اتفاق آراء به این روش پیشنهادی، رأی مثبت بدهد تا نظریۀ ارائه شده، تصویب و اتخاذ گردد.

قابل توجه است که این مراحل شامل محاکمات کیفری یا مدنی نمی‏شوند. بدون دوران حبس یا (معمولاً) توقیف دائمی اموال، تضمین‏ها‏ی کمتری از جهت ضمانت‏ها‏ی آئین دادرسی وجود خواهد داشت. اما هنوز هم محافظت‏ها‏یی برای اطمینان از عادلانه بودن این مراحل وجود دارند. باید حقوق خاصی به متهمین اعطا شود، از جمله اطلاع دادن به آنها از طریق روش‏ها‏یی مانند ارسال اخطاریه، و نیز حق دفاع از خود، مثلاً از طریق درخواست استیناف و تجدید نظر نسبت به تشخیصی که در مورد آنها داده شده است.

در اتحادیۀ اروپا و بریتانیا محافظت‏ها‏ی بیشتری وجود دارند تا اطمینان حاصل شود که تحریم‏ها‏ی مزبور ناقض کنوانسیون اروپایی حقوق بشر نباشند. برای مثال، بریتانیا «مناسب» بودن تحریم‏ها‏ را الزامی می‏داند به این معنا که تأثیرات تحریم‏ها‏ی هدفمند بر روی حقوق مجرم را بر اساس کنوانسیون اروپایی حقوق بشر مورد تجزیه و تحلیل قرار می‏دهد.

نقش جامعۀ مدنی در این مراحل چیست؟

اگرچه استرالیا تا کنون یک طریق رسمی برای ارسال شواهد توسط جامعۀ مدنی ارائه نداده است اما هر یک از دیگر کشورهای حوزه قضایی پیشرو چنین مسیری را مشخص و تهیه نموده‏‏اند‏. یکی از بلاگ پست‏ها‏ی آینده شامل اطلاعات بیشتری در مورد بهترین روش‏ها‏ی ارسال شواهد در حوزه‏های قضایی گوناگون خواهد بود اما برای افرادی که امیدوارند بتوانند اینگونه اطلاعات را ارسال نمایند، منابعی موجود است. اتحادیۀ اروپا یک راهنما برای اجرای سیستم تحریم‏ها‏ی خود انتشار داده است و بریتانیا هم یک جزوۀ اطلاعاتی برای جامعۀ مدنی منتشر نموده است. یک سازمان غیر دولتیِ مستقر در امریکا به نام «هیومَن رایتس فِرست» یا اچ. آر. اف (Human Rights First) با سازمان‏ها‏ی دیگر در حوزه‏های قضایی پیشرو شریک شده است تا ائتلافی از سازمان‏ها‏ی غیر دولتیِ علاقمند به ارائۀ شواهد برای تحریم‏ها‏ی هدفمند به وجود آورند. اچ.آر. اف و شرکای آن منابعی را برای پشتیبانی رایگان از اعضای جامعۀ مدنی تهیه نموده‏‏اند‏ تا آنها بتوانند پرونده‏ها‏ی مربوط به تحریم‏ها‏ی مربوط به نقض حقوق بشر را تحت سیستم ماگنیتسکی جهانی امریکا یا سیستم‏ها‏ی مختصِ هر کشور، تشکیل و توسعه دهند – سیستم‏ها‏یی که اساس آنها برای صدور تحریم، همانا حقوق بشر است، درست مانند سیستمی که مختص ایران است.

حوزه‏های قضایی همچنین عموماً از دریافت اطلاعات بیشتر، از قبیل اطلاعات مربوط به وجود داراییِ متعلق به مجرمینِ اعلان شده در آن حوزه و نیز موارد نقض تحریم‏ها، استقبال می کنند.‏

عواقب و محدودیت‏ها‏ی تحریم‏ها‏ی هدفمند چیست؟

برای تحریم‏ها‏ی هدفمند، مواردی که فوراً به اجرا گذاشته می‏شوند، عموماً شامل ایجاد محدودیت‏ها‏ی مالی و مهاجرتی است. محدودیت‏ها‏ی گروه نخست شامل مسدود نمودن دارایی‏ها‏ است که سبب می‏شود حساب‏ها‏ی بانکی، اموال، و غیره در حوزه قضایی کشوری که تحریم را اِعمال نموده، غیر قابل دسترسی بشوند. اگرچه دولت کانادا سپس می‏توانددر شرایط بخصوصی این دارایی‏ها‏ را ضبط نماید، هیچ دولت دیگری نمی‏تواند صرفاً بر پایۀ اِعمال تحریم‏ها‏ی هدفمند، اینگونه دارایی‏ها‏ را ضبط کند. اما ایالات متحده امریکا این روند را آغاز نموده و اتحادیۀ اروپا نیز در حال بررسی این موضوع می‏باشد که با استفاده از مجازات‏ها‏ی نقض تحریم‏ها‏، سرمایه‏ها‏ی مزبور را مصادره کند و از آنها در جهت مقاصد دیگر استفاده نمایند. اگرچه این تلاش‏ها‏ در حال حاضر بر روی فراهم ساختن غرامت‏ها‏یی برای اوکراین تمرکز یافته است اما این تلاش‏ها‏ ابزاری را به وجود می‏آورند و سرمشق‏ها‏یی را ایجاد می‏کنند که استفاده از آنها می‏تواند در سطح جهان فراگیرتر شود، از جمله به کار گرفتن آنها علیه عوامل نقض حقوق در ایران.

علاوه بر آن، محدودیت‏ها‏ی مالی به طور کلی اتباع کشورهای صادر کنندۀ تحریم‏ها‏ را از اینکه سرمایه‏ها‏یی را در اختیار افراد یا نهادهای تحریم شده قرار دهند و یا با آنها وارد هر گونه معاملاتی بشوند، باز می‏دارد. ایالات متحدۀ امریکا علاوه بر این، روش مزبور را اینگونه تفسیر نموده است که عوامل جرم نمی‏توانند هیچگاه معاملاتی انجام دهند که در آن از ارز ایالات متحدۀ امریکا استفاده شود. از آنجا که دلار امریکا نسبتاً به طور گسترده‏ای ‏مورد استفاده قرار می‏گیرد، بسیاری از مبادلات ارزی از دلار امریکا به عنوان ارز واسطه استفاده می‏کنند. برای مثال، اگر یک شرکت ایرانی بخواهد به یک شرکت بریتانیایی مبلغی را به ریال پرداخت کند، ممکن است ابتدا آن را به دلار امریکا تبدیل کند و سپس آن را از دلار به پوند انگلیسی تبدیل نماید. اگر ایالات متحده امریکا شرکت ایرانی مزبور را تحریم کرده باشد، این معامله فارغ از آنکه آیا بریتانیا هم شرکت مزبور را تحریم نموده است یا خیر، ممنوع خواهد شد.

در مورد محدودیت‏ها‏ی مهاجرتی ، اگر هر گونه ویزایی توسط کشور تحریم کننده قبلاً به عواملی که اکنون به عنوان مرتکبین نقض حقوق تعیین شده‏‏اند‏، اعطا شده بوده، باطل می‏شود و هیچگونه ویزای جدیدی برای آنها صادر نخواهد شد.

هنگامی که یک نهاد تحریم می‏شود، افرادی که اعضای آن نهاد هستند خود تحریم نمی‏شوند. هر گونه دارایی که در مالکیت نهاد مزبور بوده و در حوزه کشور تحریم کننده قرار داشته باشد، مسدود می‏گردد اما دارایی‏ها‏ی شخصی اعضای آن مسدود نمی‏شوند و اعضای آن نهاد هنوز هم قادر خواهند بود ویزای خود را داشته باشند یا ویزای جدید دریافت نمایند. اما عبارات به کار گرفته شده در قوانین به گونه‏ای ‏است که پس از تحریم شدن یک نهاد، بتوان با سهولت بیشتری رؤسا و اعضای آن نهاد را نیز تعیین و تحریم نمود.

اما از جهت تأثیر این اقدامات هم محدودیت‏ها‏یی وجود دارند. اگرچه این حوزه‏های قضایی غالباً از جهت تعیین عوامل جرم با یکدیگر هماهنگ بوده و خواهند بود و به دفعات در تشخیص عوامل نقض حقوق با یکدیگر همکاری کرده‏اند، اما تعیین یک عامل جرم توسط یک حوزه قضایی فقط مختص همان حوزه است و در نتیجه مرتکبین نقض حقوق می‏توانند آزادانه با دیگران وارد معامله بشوند. به علاوه، اگر چه شکستن این تحریم‏ها‏ امری غیر قانونی است اما به اجرا درآوردن تحریم مستلزمِ داشتنِ منابع زیاد و انجام آن اغلب دشوار است، به ویژه برای مجرمین ثروتمندی که می‏توانند سرمایه‏ها‏ی خود را در شرکت‏ها‏ی کاغذی (شرکت‏ها‏ی شِل) و طرح‏ها‏ی دیگر پنهان نمایند. در اتحادیۀ اروپا، هر کشور عضو، در درجه نخست مسئول اجرای قوانین در حوزۀ قضایی خود می‏باشد، که این وضعیت به مشکلات دور زدنِ تحریم‏ها‏ می‏افزاید. نکتۀ آخر این است که حتی هنگامی که تعیین عوامل جرم با همکاری چند جانبه صورت می‏گیرد و به اجرا در می‏آید، اقدامات مزبور می‏توانند تأثیرات جانبی بدی داشته باشند، به عنوان مثال می‏توانند از ورود عوامل جرم به حوزه‏ها‏ی قضایی خاصی که ممکن است بتوانند این افراد را به دلیل جنایاتی که در ایران مرتکب شده‏‏اند‏ تحت قوانین صلاحیت قضایی جهانی به محاکمه بکشانند، پیشگیری نماید.

آیا تحریم‏ها‏ی هدفمند قادرند به اهداف خود نایل شوند؟

حوزه‏ها‏ی قضایی که تحریم‏ها‏ی هدفمند را به اجرا می‏گذارند معمولاً هدف از این کار را تغییر رویه و رفتار عوامل جرم عنوان می‏کنند. اما جامعۀ مدنی، دانشگاهیان و دیگران هدف‏ها‏ی دیگری از قبیل تحت کنترل درآوردن این افراد (محروم نمودن از دسترسی به منابع مورد نیاز برای ارتکاب این جرایم) و اخطار دادن (جلب کردن توجه جهانیان به عوامل جرم و بدنام نمودن آنان، و نیز ایجاد همبستگی در سطح جهان و پشتیبانی از قربانیان) را هم عنوان کرده‏‏اند‏. به طور خلاصه، نتایج حاصله با هم تطابق ندارند و به وضعیت مورد بررسی، ارزیابی اهداف مورد نظر، اطلاعاتِ موجود، و عوامل مربوطۀ دیگر بستگی دارند.

بلاگ پست‏ها‏ی آینده به طور مشروح موفقیت این اهداف را مورد بحث قرار می‏دهد.

Targeted human rights sanctions are, in short, a tool governments use to freeze the assets of and deny visas to those complicit in human rights violations. While they are generally intended to prompt offenders to change their behavior, they have additional effects. For example, preventing perpetrators from obtaining the tools needed to continue abuses and showing support for victims. However, the Atlantic Council’s Strategic Litigation Project (SLP) has heard from multiple sources that many people in affected communities—including the Iranian community—do not have sufficient information, especially in their native language, about these measures and what they mean.

Based on this feedback, this blog series was started to highlight important information about targeted human rights sanctions as they relate to the Islamic Republic of Iran; major updates on Iranian perpetrators who have been sanctioned for human rights abuses and why; and any other information that may be relevant to affected communities. Input is welcomed from readers, particularly in Iranian civil society, for questions and topics that should be addressed.

Since Mahsa Jina Amini’s death in September 2022, and the resulting protests and brutal repression by the Islamic Republic of Iran (IRI), different national and regional authorities have issued hundreds of targeted sanctions designations against IRI officials. Despite their recent prevalence, reports announcing these designations often fail to mention what they are, how they work, and whether they are effective.

What are targeted sanctions?

Targeted sanctions are one type of economic sanctions, which restrict travel, trade, and financial relations. They are imposed by a country or multilateral organization, like the United Nations, on another country, entity, or individual. While there are many variations of economic sanctions, there are two main categories: those imposed on countries (“broad-based” or “comprehensive” sanctions) and those imposed on individuals or entities (“targeted” sanctions).

Broad-based sanctions, such as the United States (US) embargo on Cuba, are routinely criticized for their negative humanitarian impact and harm on the civilian population in the sanctioned country. In the last two decades, there has been a marked shift to instead use targeted sanctions, also called “smart” sanctions, which apply only to specific individuals or entities (such as companies, governmental departments, or military units).

The US, United Kingdom (UK), European Union (EU), Canada, and Australia, as well as the United Nations Security Council (UNSC), have built robust, targeted sanctions programs. Countries such as Norway, Japan, and Switzerland have followed suit. These programs are generally divided into “regimes” that focus on violations related to specific thematic or geographic areas. For example, “Global Magnitsky-style” targeted sanctions regimes address human rights violations and corruption.

This series focuses on targeted sanctions regimes that can be applied to human rights violations committed in Iran. This series will primarily focus on the US, UK, EU, Canada, and Australia, hereafter referred to as the leading jurisdictions, because they have relevant regimes—unlike the UNSC—and are very active in sanctioning perpetrators for human rights violations in Iran. An upcoming post will detail the relevant regimes in each leading jurisdiction.

What is the process for designating perpetrators?

Every jurisdiction has a unique process for designating perpetrators under targeted sanctions, but the general principles remain broadly the same for the leading jurisdictions. Government officials gather information on potential perpetrators and conduct a legal analysis to see if the evidence meets the standard of proof necessary to show that the perpetrator was complicit in the relevant violations. The EU, as an intergovernmental agency, has a slightly different process.

Either the High Representation of the Union for Foreign Affairs and Security Policy (the EU’s chief coordinator of diplomacy and security matters) or a member state representative presents a proposed designation to the European Council, an executive body of the EU representing the highest level of political cooperation and composed of heads of state or government of the member states. The European Council must then unanimously vote in favor of the designation for it to be adopted. 

Notably, these processes do not include a criminal or civil trial. Without jail time or (usually) permanent asset seizure, fewer due process guarantees exist. However, there are still safeguards to ensure that the process is fair. Defendants must be granted certain rights, including to be informed, such as through notices, and to be heard, such as through appealing a designation.

There are additional safeguards in the EU and UK to ensure that sanctions do not violate the European Convention on Human Rights (ECHR). For example, the UK requires that sanctions be “appropriate,” which involves analyzing the effects the targeted sanctions would have on the perpetrator’s rights under the ECHR.

What is civil society’s role in this process?

While Australia has not yet announced an official pathway for civil society to submit evidence, each of the other leading jurisdictions have developed one. A later post will include more information on the best practices for submission in different jurisdictions, but resources are available for those hoping to submit information. The EU released a guidance note on the implementation of its sanctions regime and the UK published an informational note for civil society. Human Rights First (HRF), a non-governmental organization (NGO) based in the US, has partnered with other organizations in the leading jurisdictions to create a coalition of NGOs interested in targeted sanctions submissions. HRF and its partners developed resources and provide pro bono support to civil society members in developing and submitting dossiers on sanctions for human rights violations under the US Global Magnitsky regime or US country-specific regimes that have human rights bases for issuing sanctions, like the Iran-specific regime.  

Jurisdictions also generally welcome additional information, such as on the existence of a designated perpetrators’ assets in that jurisdiction and sanctions violations.

What are the consequences and limits of targeted sanctions?

For targeted sanctions, the immediate effects generally include financial and immigration restrictions. The former include asset freezes, which make any bank accounts, properties, et cetera inaccessible in the jurisdiction issuing the sanction. While the Canadian government can then seize those assets in certain circumstances, no other government can seize assets based solely on targeted sanctions designations. However, the US has started, and the EU is exploring using sanctions violations penalties to confiscate and repurpose funds. While these efforts are currently focused on providing compensation to Ukraine, they create tools and set precedent that could lead to more global applications, including against Iranian perpetrators.

Additionally, financial restrictions generally prohibit nationals of the jurisdiction issuing the sanction from making funds available to or engaging in transactions with the designated individual or entity. The US has additionally interpreted this to mean that designated perpetrators cannot conduct transactions involving US currency at any time. Because of the comparatively wide use of the US dollar, many inter-currency exchanges use the US dollar as an intermediary—for example, if an Iranian company pays a British company in rials, it may first be converted to US dollars before then being converted to British pounds. If the US had sanctioned that Iranian company, this deal would be prohibited regardless of whether the UK had sanctioned it.

For immigration restrictions, any visas already offered to the perpetrator by the jurisdiction that designated them are revoked, and no new visas can be granted.

When an entity is sanctioned, individuals who are members of that entity are not themselves sanctioned. Any assets the entity owns in the jurisdiction would be frozen, but the members’ personal assets would not be, and members would still be able to keep or obtain a visa. However, legislation is often worded in ways that make it easier to designate leaders and members of an entity once that entity has been sanctioned.

There are, however, limits to the impact of these effects. While jurisdictions are often aligned and will, at times, coordinate their designations, a designation by any given jurisdiction exclusively applies to that jurisdiction—perpetrators are free to take their business elsewhere. Further, while sanctions evasion is illegal, enforcement is resource-intensive and often difficult, especially for wealthy perpetrators who can hide funds in shell companies and other schemes. In the EU, each member state is primarily responsible for its own enforcement, adding to circumvention difficulties. Finally, even when designations are made multilaterally and are enforced, they can have adverse side effects, such as preventing perpetrators from entering jurisdictions that may have otherwise been able to bring prosecutions for crimes committed in Iran under universal jurisdiction provisions.

Do targeted sanctions achieve their goals?

Jurisdictions implementing targeted sanctions usually cite behavior change as the intended goal. However, civil society, academics, and others have also highlighted additional goals, such as constraining (denying access to resources needed to carry out violations) and signaling (giving notice of international attention on perpetrators and, stigmatizing them, and providing international solidarity and recognition to victims). In short, results are mixed and depend on the situation studied, the goal measured, the information available, and other relevant factors.

A future post will discuss the success of these goals in more detail.

Celeste Kmiotek is a staff lawyer for the Strategic Litigation Project at the Atlantic Council.

Lisandra Novo is a staff lawyer for the Strategic Litigation Project at the Atlantic Council.

Further reading

Image: Members of the local Iranian diaspora, seen in front of the Alberta Legislature Building during the protest 'Standing for Human Rights in Iran' on the eve of the first anniversary of the execution of Navid Afkari. Navid Afkari was an Iranian wrestler who was sentenced to death and executed after having been falsely accused and convicted of murdering a security guard during the 2018 Iranian protests. On Saturday, September 11, 2021, in Edmonton, Alberta, Canada. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)